خیانت
خیانت که به معنای نقص تعهد بیوفایی و پیمان شکنی میباشد یک امر ناپسند و غیر اخلاقی در تمامی جوامع و فرهنگ ها حساب میرود. یکی از انواع خیانت، خیانت به همسر میباشد که در قالب خیانت زن به مرد و مرد به زن صورت میگیرد. برخی از افراد تا واژه خیانت را میشنوند تصور میکنند مردی به همسر خود خیانت کرده است با اینکه در جوامع امروزی خیانت زن به مرد نیز متاسفانه گسترش پیدا کرده است. در سالهای اخیر شاهد آمار بالاتری از خیانت نسبت به گذشته هستیم. تهاجم فرهنگی، وجود شبکههای اجتماعی، مشکلات اقتصادی، تربیتهای ناصحیح خانوادگی، نبود فرهنگ مناسب، ازدواجهای زود هنگام، از مواردی هستند که میتوان در بروز خیانت آنها را دخیل دانست.
یکی از مهمترین سوالاتی که از ما پرسیده میشود این است که آیا میتوان خیانت را بخشید؟ جواب این سوال به موارد بسیاری بستگی دارد در برخی از شرایط خیانت قابل بخشش است اما در برخی از مواقع خیر. به همین دلیل برای بررسی دقیقتر موضوع باید از یک روانشناس متخصص مشاوره خیانت کمک گرفت.
زمانی که هر دو فرد انتخاب میکنند که با همدیگر ازدواج کنند یک سری تعهدات و مسئولیتهایی را باید در مقابل همدیگر اجرا کنند. مهمترین اصل پایبندی و وفاداری به همسر میباشد. اگر این اصل وجود نداشته باشد حتی میتوان گفت یک رابطه عاشقانه وجود نداشته است و فقط یک تصمیم هیجانی باعث شکلگیری این ازدواج شده است. فردی که خیانت میکند عموماً به دلایل متعددی خودش را متقاعد میکند تا وجدان راحتی داشته باشد.
دلایل خیانت به همسر
خیانت به همسر میتواند به واسطه دلایل بسیاری شکل گرفته باشد در چند مورد از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشکلات اقتصادی
- مشکلات فرهنگی
- دسترسی راحت به شبکههای اجتماعی
- ازدواج اجباری
- مشکلات اقتصادی و خیانت همسر
مشکلات اقتصادی
در بررسی خیانت همسر گاهی به مشکلات اقتصادی میرسیم. به خصوص خانمها در مواردی برای جبران مشکلات مالی و هزینههای اساسی زندگی به خیانت روی میآورند.
شبکههای اجتماعی و خیانت همسر
در جوامع امروزی دسترسی راحت به اینترنت و شبکههای اجتماعی باعث شده است که افراد به راحتی با دیگران وارد رابطه شوند و همین موضوع ممکن است ادامه پیدا کند و خیانت به همسر را شکل دهد.
مشکلات فرهنگی و تربیت غلط خانوادگی
خانوادههایی که برای اصول اخلاقی در روند تربیت خود وقت نمیگذارند باعث میشوند در آینده فرزندانی غیر اخلاقی بار بیاورند. همچنین در برخی از فرهنگها اینکه یک مرد جدا از همسر خود با زنی دیگر در ارتباط باشد موضوعی عادی میباشد.
ازدواج اجباری بدون وجود علاقه
ازدواجهای سنتی که به اجبار خانوادهها صورت میگیرد از اصلیترین دلایل خیانت میتواند باشد چرا که زوجین با علاقه و انتخاب خود وارد زندگی مشترک نشدند.
نداشتن هنر همسرداری، عدم درک توسط همسر،عدم رعایت بهداشت فردی، بد اخلاقی و نامهربانی، عدم توجه به نیازها و روابط زناشویی، بیاحترامی و اعتیاد از دیگر دلایل شکلگیری خیانت و زوجین میباشد.
نشانههای خیانت به همسر
عموماً زمانی که یکی از زوجین به همسر خود خیانت میکنند در اولین قدمها روابط عاطفی آنها کمتر میشود. زن و شوهر علاقهای به وقت گذراندن با همدیگر یا هم صحبتی ندارند. آنها عموماً از همدیگر فرار میکنند. در جواب سوالات همدیگر پاسخهای کوتاه میدهند و هیچ تلاشی برای بهتر شدن رابطه نمیکنند. رفته رفته محبت و عشق کمرنگ میشود. دیگر مانند قبل صادقانه با هم برخورد نمیکنند و رازهایی را از همدیگر مخفی نگه میدارند. زوجین سعی دارند وقت خود را با دوستان یا موارد کاری پر کنند تا مجبور نباشند با همسر خود وقت بگذرانند.
راهکارهایی برای فراموشی بعد از مواجهه با خیانت همسر
راهکاری قطعی برای فراموشی و پاک کردن قسمت تلخی از زندگی وجود ندارد. نمیتوان یک اتفاق ناخوشایند را به طور کامل فراموش کرد اما میتوان یاد گرفت که چگونه با آن به زندگی ادامه داد. مهمترین و اولین قدمی که باید انجام شود مراجعه به یک روانشناس متخصص میباشد. مشاور کمک میکند تا فرد التیام پیدا کند و با نگاهی آگاهانه برای ادامه مسیر انتخاب مناسبی داشته باشد و نمیتوان انکار کرد که بعد از خیانت، کیفیت رابطه زناشویی مانند قبل خواهد بود اما با تمام اینها راهکارهایی وجود دارد تا بتوان اعتماد را به رابطه برگرداند تا رابطه قوی و صمیمانهای را شکل داد.
- قدردان همسرتان باشید.
- اتفاقات خوب گذشته را مرور کنید.
- به طور کامل با احساسات خود مواجه شوید و سعی نکنید آنها را سرکوب کنید.
- اهدافتان را از آینده روشن کنید و به همسرتان بگویید که از زندگی چه میخواهید.
- سطح عمیقتری از صمیمیت عاطفی را ایجاد کنید.
- بیشتر از قبل با همدیگر وقت بگذرانید و کارها را با همدیگر انجام دهید.
- هیجان و سرگرمی رابطه را بالاتر ببرید.
- در رابطه با جزئیات اتفاقاتی که نیازی به دانستن آنها نیست سوال نکنید.
- احساساتتان را تعدیل کنید.
- آسیب وارد شده به احساسات و روح و روان خود را بپذیرید.
- خودتان را در برابر تکرار این مسئله ایمن کنید.
راهکارهای پیشگیری از خیانت زناشویی
برای پیشگیری از خیانت زناشویی آگاهی از علتهای روی آوردن به خیانت میتواند کمک کننده باشد چرا که با برطرف کردن این موارد میتوان تا حد زیادی از بروز خیانت پیشگیری کرد. عموماً زمانی که افراد از رابطه زناشویی خود احساس رضایت ندارند به سمت روابط فرا زناشویی کشیده میشوند.
- نیازهای همسر خود را به خوبی بشناسید و سعی کنید آنها را برطرف کنید.
- همسر خودتان را در اولویت قرار دهید.
- با شریک زندگیتان وقت بگذرانید.
- ارتباط عمیقی با همدیگر شکل دهید.
- حسادت را کنار بگذارید.
- فرصتهای خیانت را محدود کنید.
- رابطه خود را جذاب و مهیج نگه دارید.
- در رابطه با مشکلاتتان با یکدیگر صحبت کنید.
- سعی کنید خودتان را جای همسرتان بگذارید تا او را بهتر درک کنید.
- اهمیت تعهد و وفاداری را فراموش نکنید.
برخی از نشانههای خیانت همسر
- دروغ گفتن و طفره رفتن
- بی تفاوت بودن نسبت به بیشتر مسائل
- مشکلات مالی
- پنهانکاری و مخفی نگه داشتن برخی از مسائل
- تغییراتی در استفاده از تلفن همراه
- تغییرات مشهود در رفتار
- افزایش اختلاف نظر
- تغییرات ناگهانی در عادتها
- تغییرات رفتاری
- تغییر در روابط جنسی
سخن آخر
خیانت مسئلهای نیست که به راحتی قابل تشخیص باشد و نمیتوان با هر احساس مبهمی به همسرمان تهمت خیانت بزنیم. اما در صورت اینکه بارها تلاش کردهاید با همسرتان صحبت کنید و در رابطه با نگرانیهای خود برایش توضیح دهید، او طفره برود و تمایلی برای صحبت در این زمینه نداشته باشد، باید اقدامی انجام دهید. میتوانید از یک متخصص برای راهنمایی بیشتر کمک بگیرید. همچنین مشاور میتواند به شما کمک کند تا با استفاده از راهکارها اصولی کیفیت رابطه خود را بالاتر ببرید تا از بروز خیانت پیشگیری کنید.